Als kind wilde ik graag een detective zijn zoals Columbo: iemand die blijft aanhouden tot hij precies weet hoe het zit, de dader daar op een verrassende manier mee confronteert en het mysterie ontrafelt.

Zo verken ik in mijn begeleiding het systeem waar een mens, team of organisatie deel van uitmaakt. Ik bekijk hoe deze zich hierin beweegt. Ik luister zonder oordeel. Ik schuw geen enkele emotie, verlangen of angst. Ik vraag vasthoudend, scherp en met compassie door. Gaandeweg verhelder ik het vraagstuk, laat ik zien waar mogelijke oplossingen liggen en spoor ik je aan om daar iets mee te doen.
 
De oplossing die als mogelijkheid tevoorschijn komt is niet altijd gemakkelijk. Het kan een ander perspectief van je vragen, waardoor je vertrouwde patronen gaat doorbreken. Dat kan tijdelijk schuren, maar met de juiste aandacht en tijd kom je waar je wilde zijn, op een manier die je vooraf niet kon bedenken.

Met het inzicht in de oorzaak het probleem, is een eerste stap gezet naar de oplossing. Dat nieuwe bewustzijn bied ik je.
Het is vervolgens aan jou om er iets mee te doen. Zelf, maar niet per se alleen.

Mijn loopbaan
Na mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik als jurist gewerkt bij de Kinderrechtswinkel in Amsterdam, het arrondissementsparket in Alkmaar, de Nationale ombudsman en de directie Politie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ik kwam er gaandeweg achter dat de juridische rol niet meer bij mij paste. Juist de persoonlijke ontwikkeling van mensen sprak me aan. Ik heb onder andere de opleiding Counselling en Coaching bij de Academie voor Counselling en Coaching gedaan en bij de School voor Coaching conflictcoaching en teamcoaching. In die periode werkte ik als consultant bij het bureau Landelijk Management Development (bLMD) politie en brandweer en daarnaast als zelfstandig loopbaan- en conflictcoach. Bij bLMD heb ik veel potentials verder geholpen in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Met Ilone Blaauw heb ik vervolgens Dubbel Raak opgericht; als trainer en coach hebben wij opdrachten uitgevoerd op het gebied van leiderschap in organisaties en samenwerking in teams. Samen volgden we de opleiding Systemisch Werken voor professionals bij Heilig vuur.

In de zomer van 2013 ben ik mede door het ontstaan van het boek 'Los' opnieuw voor mezelf begonnen met Mayke Smit - Training, coaching & advies. Vandaaruit heb ik onder meer interim-opdrachten gedaan als Career Services Manager bij Duisenberg school of finance en de Vrije universiiteit van Amsterdam en me steeds meer gericht op begeleiding in transities. In 2013-2014 volgde ik de verdiepingsopleiding De Maskermaker bij Phoenix Opleidingen en in 2016 de verdiepingsopleiding Relatie als spiegel.

Privé
Ik zing soulvolle covers en treed zo nu en dan op met de gelegenheidsband The Sun Flower Power band; en op eigen-wijze individueel begeleid door piano of gitaar. Tevens zing ik in een acapella quintet. Ik woon in Den Haag, samen met mijn zoons Tobias (2002) en Gideon (2006).
 

M: 06-53208769   |   mail@maykesmit.nl   |   KvK Den Haag nr: 58258531  |