Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn

Vlak voor de Boekenweek met het thema De moeder de vrouw verschijnt medio maart 2019 het boek:

Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen
Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn

Een waargebeurd avontuur dat zich laat lezen als een roman en dat de moeder-dochterrelatie beschrijft vanuit het perspectief van zowel de dochter als de moeder.


Presentaties in de Boekenweek:
22 maart 19:00 uur: bij Boekhandel Bruna, Haren
26 maart 19:00 uur: Bibliotheek Oosterschelde, Zierikzee (+ moeder-dochterbijeenkomst, entree E 7,50 plus essay)
28 maart 19:00 uur: bij Boekhandel De Vries Van Stockum, Den Haag
29 maart 16:00 uur: bij Boekhandel Plukker, Schagen (+moeder-dochtermiddag)
30 maart 16:00 uur: bij De Nieuwe boekhandel, Amsterdam

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via deze link
 

Over het boek:

Een volwassen dochter vraagt zich af welk effect de intieme band met haar moeder heeft gehad op haar leven, seksualiteit en relaties. Dat is de aanleiding voor een spannende zoektocht op Ibiza die zij met haar moeder aangaat. Moeder en dochter begeven zich daartoe in soms schrijnend schurende, maar openhartige en intieme gesprekken in een week samen op het eiland van de liefde. 

Dit boek durft af te rekenen met het beeld dat een moeder onaantastbaar en heilig zou moeten zijn en daarom gespaard moet worden. De vraag dringt zich op hoe het kan dat een band die zo hecht is ook zo kwetsbaar kan zijn. Voor iedere dochter die meer gelijkwaardigheid wil bereiken met haar moeder. Voor iedere moeder die graag de relatie met haar dochter wil verrijken of verbeteren. 
 

Boektrailer

Mayke Smit

Mayke Smit (1968), de dochter, is senior trainer/systemisch coach en begeleidt professionals in hun persoonlijke groei en teams in transformatieprocessen. Haar debuut is de roman 'Los'.

lees verder

Alice Altink

Alice Altink (1947), de moeder, is individueel-, groeps- en relatietherapeut gespecialiseerd in EFT, TA en Verlieskunde. Eerder verscheen van haar hand 'Gedeeld Verlies'.

lees verder


Aanbevelingen:

"Ik wens van harte dat meer moeders en dochters de moed opvatten om elkaar zo openhartig en respectvol te willen begrijpen! Een prachtig en dapper boek"
Karin Wagenaar, voorzitter van de Stichting EFT Nederland, auteur van Relaties, Hoe doe je dat?


"Het ontroert, inspireert en spoort me aan om mijn eigen moeder-dochter band onder de loep te nemen"
Marijke Arendsen Hein, psychotherapeut en opleider aan de TA-academie


"Intrigerend en fraai geschreven verslag van een moeder en dochter die de verkreukelde kaarten van het verleden op tafel gooien tijdens een weekje Ibiza. Verwijdering en toenadering; het broeit werkelijk op elke pagina. Pijnlijk en ontroerend eerlijk, zet het je als lezer aan het denken over je eigen familiebanden, over de generatieverschillen. Ambigue. Complex. Dit boek, met gesprekken over seksualiteit, liefde, onmacht, scheiden en loyaliteit, raakt ons allemaal, mij zeker."
Roelof Broekman, auteur van o.a. Partycrash en Braincrash