Voorstellen

Als kind wilde ik graag een detective zijn zoals Columbo: iemand die blijft aanhouden tot hij precies weet hoe het zit, de dader daar op een verrassende manier mee confronteert en het mysterie ontrafelt.

Zo verken ik in mijn begeleiding het systeem waar een mens, team of organisatie deel van uitmaakt. Ik bekijk hoe deze zich hierin beweegt. Ik luister zonder oordeel. Ik schuw geen enkele emotie, verlangen of angst. Ik vraag vasthoudend, scherp en met compassie door. Gaandeweg verhelder ik het vraagstuk, laat ik zien waar mogelijke oplossingen liggen en spoor ik je aan om daar iets mee te doen.
 
De oplossing die als mogelijkheid tevoorschijn komt is niet altijd gemakkelijk. Het kan een ander perspectief van je vragen, waardoor je vertrouwde patronen gaat doorbreken. Dat kan tijdelijk schuren, maar met de juiste aandacht en tijd kom je waar je wilde zijn, op een manier die je vooraf niet kon bedenken.

Met het inzicht in de oorzaak het probleem, is een eerste stap gezet naar de oplossing. Dat nieuwe bewustzijn bied ik je.
Het is vervolgens aan jou om er iets mee te doen. Zelf, maar niet per se alleen.
 

Mijn loopbaan
Na mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, heb ik als jurist gewerkt bij de Kinderrechtswinkel in Amsterdam, het arrondissementsparket in Alkmaar, de Nationale ombudsman en de directie Politie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Gaandeweg kwam ik erachter dat de juridische rol niet meer bij mij paste. Juist de persoonlijke ontwikkeling van mensen sprak me aan. Ik heb onder andere de opleiding Counselling en Coaching bij de Academie voor Counselling en Coaching gedaan en bij de School voor Coaching conflictcoaching en teamcoaching. In die periode werkte ik als consultant bij het bureau Landelijk Management Development (bLMD) politie en brandweer en daarnaast als zelfstandig loopbaan- en conflictcoach. Bij bLMD heb ik veel potentials verder geholpen in hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Met Ilone Blaauw heb ik vervolgens Dubbel Raak opgericht; als trainer en coach hebben wij opdrachten uitgevoerd op het gebied van leiderschap in organisaties en samenwerking in teams. Samen volgden we de opleiding Systemisch Werken voor professionals bij Heilig vuur.

In de zomer van 2013 ben ik mede door het ontstaan van het boek 'Los' opnieuw voor mezelf begonnen met Mayke Smit, Training, Coaching & Advies. Vandaaruit deed ik onder meer interim-opdrachten als Career Services Manager en Trainer Leadership Development bij Duisenberg school of finance en de Vrije universiteit van Amsterdam. Sinds 2014 ben ik geregistreerd als docent bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Daarnaast richtte ik me steeds meer op de begeleiding van mensen en organisaties in transities. In 2013-2014 volgde ik de verdiepingsopleiding De Maskermaker bij Phoenix Opleidingen en in 2016 de verdiepingsopleiding Relatie als spiegel bij datzelfde instituut. Sindsdien ben ik lid van de Ethische Code van Phoenix Opleidingen.

De door mij ontwikkelde training 'Sterker uit je scheiding' leidde tot het geven van workshops Systemisch werken aan mediators en echtscheidingsprofessionals. Vandaar uit ben ik eveneens intervisiebegeleider geworden voor vFAS-advocaat/mediators waarvoor ik sinds 2016 bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) ben erkend en geregistreerd.

Sinds 2018 ben ik gecerticifeerd trainer in DISC en MapsTell. In 2019 startte ik in samenwerking Teamstar en de Teamstar scan.
In 2014 debuteerde ik met de roman 'Los' en in 2019 verschenen 2 boeken die ik samen met mijn moeder Alice Altink schreef: 'Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen' en 'Ins & Outs van het Moeder-Dochtergesprek'. Met haar geef ik ook workshops voor moeders en dochter die hun relatie willen verrijken. Meer informatie vind je hier.

Privé
Ik zing swinging a-capella in quintet Vocal group Seacret en soulvolle covers in de gelegenheidsband The Sun Flower Power ofwel Guilty Pleasure band; en op eigen-wijze individueel begeleid door piano of gitaar. Ik woon in Den Haag, samen met mijn zoons Tobias (2002) en Gideon (2006). Verder wandel of jog ik graag in de duinen of op het strand, SUP ik op zee en leer ik golfen.